Start | Blogg | artiklar | Så använder du presentreklam för att stärka relationen till kunderna
 

Så använder du presentreklam för att stärka relationen till kunderna

Presentreklam kan användas för att stärka ditt företags varumärke, men det är också ett bra sätt att stärka relationen till kunder och samarbetspartners. Dessutom kan du med hjälp av presentreklam locka till er nya

Det finns många sätt för ett företag att göra reklam samtidigt som de bygger relationer med kunder eller affärspartners. Ett effektivt sätt att göra det på är med hjälp av presentreklam. Kort sagt kan man säga att presentreklam är olika typer av produkter som delas ut till personal och kunder. Dessa saker har företagets logga tryckt på sig, vilket väcker uppmärksamhet och stärker varumärket. I denna artikel kommer du att få veta allt om hur du med hjälp av presentreklam kan stärka relationerna till kunder och affärspartners.

Så används presentreklam

Presentreklam kan användas på många olika sätt. En stor funktion som presentreklam fyller är marknadsföring då produkterna du väljer ut har företagets namn eller logga tryckt på sig. Dessa produkter kan du dela ut till din personal om det exempelvis är klädesplagg som också går att använda som arbetskläder.

Men som namnet förtäljer så används produkterna främst för att ge bort det till andra. Det kan vara allt från att ge produkterna till potentiella eller befintliga kunder som besöker ert kontor eller när företaget ställer ut på en mässa eller ett event. Förutom att du kan ge bort produkterna till de du möter är presentreklam också en bra gåva att ge bort till era affärspartners.

Så väljer du rätt produkter att ge som gåva

Idag är utbudet på olika typer av reklamprodukter som kan användas som present eller gåva mycket stort. Eftersom utbudet är stort kan det vara svårt att veta hur du ska tänka för att du ska få ut det du önskar av presentreklamen.

Till att börja med ska du tänka på vad produkterna ska användas till och vem som ska använda dem. Det är viktigt att du tänker på er målgrupp för att försäkra er om att du delar ut produkter som era kunder kommer att uppskatta. Är ni en bilfirma är det kanske mest passande om du ger bort bilskrapor. Är ni en mataffär finns det kundvagnspoletter och tygkassar. Era kunder kommer att uppskatta när du tänkt ett extra varv och därför ska du lägga mycket tankeverksamhet kring valet av reklamprodukter.

Sedan så är det som ordspråket säger, att gratis är gott. De flesta uppskattar att få gratis saker och gåvor av om de inte ens har en hög prislapp. Om företaget ska ställa ut på en mässa är det passande om du har godis, pennor eller anteckningsblock som är enkla för era besökare att få med sig hem. Dessa kan du såklart förse med företagets logotyp eller trycka ett motiv med ett annat lämpligt budskap.


Sist men inte minst kan företagets ekonomi vara avgörande för de presentreklamartiklarna du väljer att köpa hem. En del produkter är dyrare än andra. Dessutom kostar mängden produkter vilket också är bra att ha med i beräkningen innan du införskaffar alltför många produkter som inte kommer att gå åt.

Presentreklam vid olika tillfällen

Oftast går produkterna du köpt in i marknadsföringssyfte åt men ibland kan det vara svårt att komma på nya sätt att ge bort presentreklamen. Därför kommer du i denna del få några exempel på tillfällen när det är passande att ge bort era produkter.

Vid mässor och event
Ett vanligt sätt att använda presentreklam är på mässor och event där produkterna delas ut till de som besöker er monter och visar ett intresse för ert företag.

Vid kundbesök
När du ger bort gåvor i form av presentreklam när kunder besöker ert företag gör du besöket ännu mer minnesvärt. Får kunden med sig en gåva hem kommer ert företag att göra sig påmind. Om ni har en reception eller en lobby kan ni ha en låda eller dylikt där kunder kan plocka de produkter de är intresserade av.

Med leveranser
Är ni ett företag som exempelvis har en webbshop kan du använda presentreklam och skicka med produkten i paketet. Det uppskattas alltid när kunden får en extra present.

Vid giveaways
Att ha en giveaway där kunder får tävla om era produkter är ett populärt sätt att få marknadsföring och stärka relationen till era kunder. Du kan ta gåvan till nästa nivå genom att skicka med en överraskningspresent i form av en reklamprodukt.

Vid möten
Förutom att presentreklam kan uppskattas av er personal och kunder uppskattas det också av samarbetspartners. Att ge bort produkter i samband med möten till era affärspartners kan stärka er relation.