Start | Blogg | artiklar | 40 år med Trinity Reklam
 

40 år med Trinity Reklam

I år firar Trinity Reklam 40 år och här tänkte jag berätta lite kortfattat om åren som gått.

1982

Vi var tre syskon, Louise, Stanley och Staffan, som startade företaget. Namnet blev Trennelundhs Tryck (pappas idé) Att det blev profilkläder och tröjor med tryck var väl mer eller mindre en slump.

Vi syskon hade väl pratat lite löst om att man borde väl starta eget, tjäna stora pengar och få bestämma över sig själv. Ja vi vet väl inte hur väl just det stämmer, men i alla fall, det var så vi tänkte. Några månader tidigare hade vi läst i Expressen om en sportreporter som sa, att om han skulle ha startat ett företag, så skulle det varit ett som tryckte t-shirts.

Det lät som en bra idé tyckte vi, och så började det.

1982 blev inget lysande år precis. Vi lyckades väl få ett par tra jobb och omsättningen landade på blygsamma 8500 kr. Som tur var så jobbade vi på sidan om, så vi klarade livhanken på det viset..

1983

Året därpå lyckades vi dubbla omsättningen. En kompis köpte en fastighet med affärslokaler och där fick vi hyra in oss i en gammal mjölkbutik på ca 15 kvadratmeter. Vi hade ju inte sålt så mycket tryck på kläder, så vi beslöt att satsa på ren klädförsäljning. Vi bytte namn till Trinity och öppnade klädbutik. 

 

1984

Klädbutiken gick om möjligt ännu sämre, syrran tröttnade och drog sig ur företaget.

Vi funderade på hur vi skulle kunna förbättra resultatet, och kom på att vi skulle åka runt på marknader och försöka kränga de klädlager vi hade. Sagt och gjort, vi skaffade en firmabil (nja) och drog till Skåne där det fanns ett flertal stora marknader på sommaren. Eftersom vi hade tryckutrustningen kvar, tryckte vi också upp t-shirts med ploj-motiv som vi sålde. Det räddade oss från att slå igen det året, och klädbutiken blev en dyrbar läxa för oss.

Sedan bestämde vi oss för att återgå till att enbart satsa på profilkläder och reklamartiklar.  Nu fungerade det bättre och det rullade på så sakteliga. Vi utökade vår lilla lokal med ett gammalt konditori i samma fastighet. Sedan följde bagerilokalen, vedboden och garagen och snart hyrde vi i stort sett hela fastigheten. Men att sälja på marknader på sommaren fortsatte vi med ända till 1991. 

1986-87

Det gick bättre och bättre och 1986-87 sade vi upp oss från våra ordinarie jobb för att satsa  heltid på vårt företag. Det tog oss nästan fem år från starten, men vi tyckte det var roligt, och hade aldrig en tanke (eller hade vi det?) på att ge upp drömmen om ett eget, fungerande företag.

Vi skaffade vår första dator 1987. En Mac Plus med 1 mb internminne och 20 mb hårddisk! Den plus skrivare kostade oss ca 45000 kr + moms. Det var jättemycket pengar då, men den var värd vartenda öre. Det här förändrade otroligt mycket i vårt arbetssätt. Nu kunde vi göra ordentliga original, snygga broschyrer, kataloger, annonser mm. Allt blev så mycket enklare

1988-89

Nu började vi också sälja profilkläder mm på postorder. Ingen av oss var någon riktig säljartyp, så istället skickade vi brev till företag runt om i landet med erbjudande om t-shirts med egna tryck på.

Postorderverksamheten blev en riktig framgång, och nu körde vi igång ordentligt med kataloger och olika utskick med erbjudanden om tröjor med tryck. 

1990

Mycket jobb och lite fritid, men från 1990 ungefär kunde vi ta ut en anständig lön som gick att leva på.

1991-1992

Vi anställer vår första medarbetare och 1992 byter vi bolagsform till AB istället för HB och heter då Trinity Reklam AB

Vi skaffar också en dataskärmaskin, för att kunna skära ut självhäftande texter till skyltar och bildekorer mm.  

1994

Vi köper en gammal Servus-butik, vilket gör att vi får mer anpassade ytor och större möjlighet att expandera vidare

1997-99

1997 slår internet igenom och 1998 får vi vår första egna hemsida

2002

Efter att tidigare köpt stora restpartier som vi sålt vidare med reklamtryck på, så börjar vi nu trada hem profilkläder. Bl.a så tradade vi hem 28000 grå pikétröjor som vi aldrig höll på att bli av med.

2003

2003 får vi erbjudande om att köpa Vattenfalls lokaler i Sala, och det slår vi till på eftersom vi sökt lokaler i den storleken. Nu har vi ca 1100 m2 till förfogande, och vi börjar importera från Asien i större skala. Tex tar vi hem vår t-shirt i 18 olika färger och i 7 olika storlekar. Det kräver lite plats...

2022

Idag är vi 10 anställda, och omsätter ca 16-17 mkr. Under pandemin har vi haft en liten nedgång i försäljningen, men nu verkar det ha återgått till det normala igen.

Vi har ca 4000 ordrar per år och ett kundregister med ca 6000 aktiva adresser.