Start | Blogg | artiklar | Vad är profilkläder och fördelar med profilkläder
 

Vad är profilkläder och fördelar med profilkläder

Man ser ofta personer som går runt med profilkläder som gör reklam för exempelvis ett företag. Men vad är profilkläder egentligen, vilka profilkläder finns det och vilka fördelar får du som köper profilkläder ta del av?

Dessa frågor besvarar vi i denna artikel.

Vad är profilkläder?

Profilkläder är klädesplagg som ofta har tryck eller brodyr och som används av företag, föreningar eller organisationer. Bland det viktigaste profilkläder gör att är att de förmedlar ett budskap som är kopplat till verksamheten, exempelvis med hjälp av en logga eller en slogan.

Hur fungerar profilkläder?

Profilkläder fungerar som vanliga kläder bortsett från att de har en märkning, såsom tryck eller brodyr. Profilkläder för arbete måste exempelvis ha samma skyddande egenskaper som arbetskläder utan tryck. Så profilkläder fungerar alltså som vanliga kläder bortsett från att profilkläder sprider ett budskap.

5 fördelar med profilkläder

  1. Varumärket exponeras effektivt.
  2. Mycket exponering per krona.
  3. Ökad samhörighet mellan personalen.
  4. Snygga profilkläder ger ett proffsigt intryck.
  5. Profilkläder är anpassningsbara.
  6. Nedan berättar vi mer om de fördelar vi precis nämnt i större detalj.

1. Ditt varumärke får en bra exponering

Om du exempelvis äger ett företag fungerar anställda med profilkläder som reklampelare för ditt företag utan att du behöver göra någonting. Just den goda varumärkesexponeringen är en av de viktigaste fördelarna, som i sin tur medfört att profilkläder blivit så pass populära.

2. Du får mycket exponering för lite pengar

Radio- och tv-reklam kostar mycket pengar, men med profilkläder kan du förena nytta med nöje. Så om dina anställda ändå har behov av arbetskläder är tilläggskostnaden för att få ett snyggt tryck eller en snygg brodyrmärkning minimal.

Värt att veta är även att du tjänar på att beställa profilkläder till din personal även om du inte måste. Detta tack vare den höga exponeringen per krona. Efter bara några kundbesök och möten med leverantörer har dina profilkläder medfört att du fått en exponering värd stora summor pengar.

3. Personalen känner en ökad samhörighet

Anställda som är klädda i samma kläder känner i regel en högre samhörighet med varandra jämfört med anställda utan arbetskläder. Att dina anställda får gå runt i sin "laguniform" stärker såväl samarbetsviljan som lagandan, vilket är särskilt viktigt på arbetsplatser med stora krav på teamwork.

4. Profilkläder ger ett proffsigt intryck

Snygga och enhetliga profilkläder ger ett tydligt intryck av professionalitet. En professionell utstrålning medför bland annat att kunder känner ett ökat förtroende för såväl företaget som dess anställda, vilket mycket väl kan leda till ökad försäljning och en högre lönsamhet.


5. Profilkläder är enkla att anpassa

Profilkläder med diskret märkning är ofta att föredra, men det är alltid du som kund som bestämmer hur dina profilkläder ska se ut. Du ska även veta att vi gärna hjälper dig med saker som tryck, profilering samt val av tryck eller brodyr på dina profilkläder. 

Du behöver alltså inte vara något designproffs för att beställa profilkläder. I synnerhet inte hos oss då vi alltid hjälper dig från start till mål.

En kort historik om profilkläder

De första profilkläderna

Profilkläder har använts sedan tusentals år tillbaka. Den första gången profilerade kläder användes var i Kina för cirka 2 000 år sedan. Vid den tidpunkten användes tryck av blod på textilierna. 

De första moderna profilkläderna

De första moderna profilkläderna gjorde entré på 1800-talet, alltså i samband med att kapitalismen växte sig allt starkare. På 1800-talet var screentryck mest vanliga, men sedan dess har fler märkningstekniker tillkommit. 

Dagens profilkläder

De profilkläder som säljs idag är såväl snygga som billiga och funktionella. Dagens profilkläder kan alltså anpassas så de passar överallt, det vill säga till allt ifrån till kontoret till strax intill en gjutugn. 


Profilkläder som du kan köpa idag är ungefär som vanliga vardags-, skydds- och funktionskläder, bortsett från att de marknadsför ditt företag på ett effektivt sätt.