Våra Märkmetoder

TRYCK/MÄRKNING 

Vi hjälper till med märkning av olika slag. Tryck på kläder är ett utmärkt sätt att profilera era företagskläder och sprida ert varumärke på ett snyggt och proffisigt sätt. Men en logo-märkning på era arbetsplagg visar ni att ni bryr er om hur ni upplevs av era kunder, ni bygger ett starkare varumärke och era anställda känner större tillhörighet till företaget som de representerar. 

 

För alla material krävs olika metoder för att återskapa ett så bra och tåligt tryck som möjligt. Här nedan kan du läsa om dem olika metoderna. 

 

 

MÄRKMETODER FÖR TEXTIL

 


SCREENTRYCK 

Detta är vår vanligaste tryckmetod. Den är framförallt prisvärd i lite större upplagor. Fungerar utmärkt på plagg där ytan är slät och man inte behöver trycka över sömmar.  Bäst för screentryck är t-shirts, college, pikétröjor, tygkassar, slätstickade mössor etc. Passar inte för grovstickade plagg. 

Ett screentryck blir också väldigt slitstark om det vulkas rätt. Genom en form av nät eller screen appliceras trycket direkt på plagget. Screentryck kan göras i allt från riktigt små serier till stora volymproduktioner. Underlaget man trycker på ska gärna vara platt vilket gör att grovstickade plagg inte är speciellt lämpliga. Efter tryckningen går plagget igenom en torkugn för att härdas ordentligt.

Man har en tryckplåt, schablon, sopm är ett nät uppspänd på en ram av aluminium eller trä. Nätet är täckt av en fotoemulision, som genom en härdningsprocess får fram motivet som ska tryckas. Man lägger färg i schablonen och använder sedan en rakel för att pressa färgen genom nätet och får då fram motivet på plagget. Vid flerfärgstryck upprepas proceduren genom att använda en ny schablon för varje färg och sedan passa in den exakt på samma ställe. Man använder oftast en färgsnurra till det.

Kostnaden för schablontryck är något högre från början eftersom man först måste lägga ner jobb på att ta fram och skapa mallen som man sedan använder, men kvaliteten blir hög och metoden tillåter att man trycker både enklare motiv i en och samma färg eller lite större flerfärgade mönster.TRANSFER

Flexibel lösning där man först screentrycker på ett papper. Man kan sedan ”lagerhålla” trycket och värma på när behov uppstår. 

Vid transfertryck trycks först budskapet på ett specialpapper med lim på. Därefter värms transferpappret fast på plagget. Detta gör att trycket ligger uppe på plagget medan det i screen "sugs" in i plagget.
Denna metod används ofta när en produktion delas upp i kortare serier, t ex för klubbar som kontinuerligt får nya medlemmar eller för styckförsäljning i butik.
Transfertryck används också på textiler när trycken består av fotografier, toningar eller andra saker som gör att screen inte fungerar.

 

BRODYR

Den märkmetoden som ser mest exklusiv ut. Brodyren blir mer eller mindre en del av textilen.

Att använda brodyr på kläder, väskor och badlakan etc. ger ett snyggt och kan i vissa sammanhang ge produkten en lyxigare känsla. Brodyr bör inte användas på tunnare tyger som t.ex. t-shirts eftersom tyget då får svårt att hålla uppe. Stor fördel med brodyr jämfört med screentryck är att man inte betalar per färg man använder utan hur många stygn som krävs för broderiet. En datastyrd brodyrmaskin kan brodera fantastiska och exklusiva designer och loggor på plagget. Om du som kund vill ha broderade plagg kommer vi att be dig om ett original. Detta scannas sedan in i den dator som styr brodyrmaskinen. Direktbrodyr passar bra på lite mer exklusiva plagg i framförallt mindre serier.

 


VÄVDA MÄRKEN

Kan i många fall värmas på precis som transfer men har en mer textil känsla. På frotté ger ett vävt märke en väldigt exklusiv känlsa. Kan också lagerhållas för kommande behov. 

Med ett vävt märke får du en exklusiv, tydlig och snygg märkning som passar utmärkt på en mer dressad look så som som piké, kavaj, skjortor. Mycket passande även till handdukar, plädar m.m Ett väv märke höjer plaggets utseende och ger ett exklusivare uttryck.

Mycket passande även till handdukar, plädar m.m.

VM56 skärs i rektangelformat med raka hörn.
Maximalt 12 färger.

 

Kan fås med:

  • Värmebaksida standard
  • Värmebaksida industri
  • Självhäftande standard
  • Självhäftande special


KONSTLÄDER 

Ett märke som graveras med laser och ger en oerhört hög detaljrikedom.

Passar mycket bra på stickat och fleece, snygg detalj på jackan, pikéer som ger dem lite tuffare intryck.

Finns i färgerna svart, brunt och grått.

 

Kan fås med: 

  • Sömnadskanal för sömnad
  • Värmebaksida standard
  • Värmebaksida industri
  • Självhäftande standard
  • Självhäftande special


BRODERADE MÄRKEN

Ett broderat märke ger en riktigt exklusive känsla. Dessa passar utmärkt till pikeér, college, jackor, byxor och väskor. De går att få med antingen langetterad elller broderad kant som antingen kan sys på för en extra effekt eller värmas på.

 

BRODERAT / VÄVT MÄRKE 

Ett märke i kombinationen broderat/ vävt ger en riktigt exklusive känsla.

Dessa passar utmärkt till pikéer, college, jackor, byxor och väskor.

De går även att få med antingen langetterad eller broderad kant som antingen kan sys på för en extra effekt eller värmas på.


VÄVD ZIPPER / ZIPPER KONSTLÄDER 

Med antingen vävd eller konstläder zipper märker du upp jackor, tröjor, fleece, väskor etc.

Zippern fästs i dragkedjan på ett enkelt, snyggt och praktiskt sätt.

Vävda zippers finns som enkelsidig, dubbelsidig, fylld och formskuren. Konstläder finns i färgerna svart, grått eller brunt. 

MÄRKMETODER FÖR HÅRDA PRODUKTER

 

LASERGRAVYR

Kan med fördel användas på hårda produkter av metall för att ”bränna” in märkningen. Ger en mycket detaljerad och slitstark märkning.

Lasergravyr är utmärkt för att märka pennor, glas och föremål av metall. Med laser går det även att gravera och skära i läder och trä. 

Varje år så ökar användningen utav lasergravyr, främst då det handlar om mer permanent märkning av föremål i plast eller metall. Det är också det mest miljövänliga sättet eftersom ingen färg används utav enbart en laserstråle, laserljus som fokuserar extremt på just den punkt och yta som man tänkt trycka på.


TAMPOTRYCK

Används oftast på hårda ytor där underlaget inte är platt. T.ex. pennor.

Tampotryck, eller pad printing som man säger på engelska är en metod som möjliggör att trycka på ytor som inte enbart är plana utan helt enkelt konkava, konvexa eller böjda på annat vis. Man använder sig av tampon, valfri färg och en kliché varav man har motivet etsat. Tamponen tar upp färg som ligger på den etsade ytan och trycker mot objektet som ska tryckas på.

Vanligtvis så använder man den här metoden för att trycka på muggar eller pennor med tryck.DIGITALTRYCK

Denna tryckmetoden sker helt och hållet med hjälp utav datorisering. Motivet skickas från en dator till en digital printer som i sin tur processar illustrationen och ”ritar” motivet som angetts direkt på varan. Kvaliteten som trycket blir av är hög och precis så för mer komplicerade motiv så är digitaltryck klart ett av de bättre alternativen då man trycker på tyg.

På grund utav att man inte använder sig utav någon fysisk mall så blir själva startkostnaden för trycket låg men styckpriset för varorna sedan blir ändå något högre jämfört med många andra tryckta.


SUBLIMERINGSTRYCK

Fantastiska färger och mycket tåligt tryck när det gäller tvätt, nötning etc. 
Fungerar bara på ljusa tyger i (eller bestrukna med) polyester (det finns idag ett väldigt brett utbud av kläder, funktionströjor, t-shirts i herr-, dam- och barnmodell liksom pikétröjor, reflexvästar, skjortor mm).